Sluitzegelen Aanbrengen van sluitzegels

Sluitzegels ook wel sluitstickers genoemd worden gebruikt om drukwerk en verpakkingen te sluiten. De meest gebruikte toepassing is het sluiten van gevouwen folders en kaarten. De sluitzegel wordt gevouwen om de open zijde van het drukwerk.

Een andere toepassing is het sluiten van de envelop klep met een sluitzegel. Je ziet dit vaak bij uitnodigingen.

Meest gebruikte sluitzegels zijn transparant 25 mm permanent klevend met een perforatie. Zorgt voor een goede sluiting terwijl het toch eenvoudig te openen is.

Voorbeelden van sluitzegels
Toepassingen van sluitzegels

Tabberen

Sluitzegelen oftewel tabberen is het aanbrengen van sluitzegels. Dit doen we handmatig of machinaal, afhankelijk van de oplage, soort drukwerk, plaats van de sluitzegel en de soort sluitzegel.

We voeren de volgende werkzaamheden uit:

  • Vouwen
  • Rillen en vouwen
  • Sluitzegel aanbrengen

Sluitzegels kunnen aangebracht worden

  • Aan een of meerdere zijdes van het product
  • Op het product
  • In het product om item vast te plakken of als piggyback etiket
Een enkele sluitzegel
Een 25 mm sluitzegel met perforatie

Kosten sluitzegelen

De kosten voor het tabberen zijn natuurlijk afhankelijk van de oplage, de vorm van het product en de plaats van de sluitzegel.

Momenteel hebben we een actie waarbij we maximaal 10.000 stuks drukwerk een of twee slagen vouwen en dat dan op een plek sluiten met een 25 mm permanente geperforeerde sluitzegel. Dit voor 3 cent per product.

Het product dient of machinaal te vouwen te zijn of voorzien van rillen zodat het eenvoudig handmatig te vouwen is.

Voor afwijkende vormen vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

Flexibele lakzegels
Flexibele wax zegels

Meer toepassingen

De sluitzegel kan gebruikt worden om een mailing doosje extra te sluiten. Op die manier is de inhoud beschermd en kan de ontvanger deze eenvoudig openen.

Een andere mogelijkheid is een gedrukt rond of vierkant etiket gebruiken als sluitzegel. Dit is vooral mooi als blikvanger in een mailing.

In vroegere tijden gebruikte men een wax zegel, ook wel lakstempel genoemd om een document te sluiten. Dit is nog steeds toe te passen in een mailing. Een goedkoper alternatief is echter kant en klare flexibele wax zegels te gebruiken. Dit geeft toch een heel bijzonder effect aan je mailing.

 

Sluitzegels op doosje
Sluitzegels op doosje